اعلام داروهای ممنوعه در سفر به عربستان
رئیس پلیس پیشگیری فراجا، به تشریح برنامه های پلیس برای اعزام زائران خانه خدا پرداخت و فهرست داروهای ممنوعه در این سفر را اعلام کرد.
به گزارش رادیو زیارت، سردار مهدی معصوم بیگی رئیس پلیس پیشگیری فراجا در نشست خبری به مناسبت اعزام زائران حج تمتع افزود: از 22 خرداد از 18 فرودگاه کشور بیش از 39 هزار زائر به بیت الله الحرام اعزام میشوند.
وی با اشاره به اینکه پلیس فرودگاههای کشور مأموریتهای مختلفی در این راستا دارد، گفت: 5 مأموریت اصلی داریم که تکریم حجاج مهمترین مأموریت پلیس فرودگاهها است.
معصوم بیگی اعلام کرد: روان سازی ترافیک از شهر تا فرودگاه و تأمین امنیت محورهای مواصلاتی بر عهده پلیس است و همچنین مسائل مربوط به گذرنامه هم از ماموریتهایی است که برای پلیس در زمان اعزام به حج در نظر گرفته شده است.
رئیس پلیس پیشگیری گفت: هرگونه داروی کدئین دار و یا مشتقات موادمخدر و مواد مخدر خط قرمز پلیس است و به شدت با افراد و یا زائرانی که بخواهند موادمخدر را از کشور خارج کنند، برخورد میکنیم.
وی ادامه داد: از طرف سازمان حج و زیارت پیامکهایی برای حجاج ارسال شده است تا در زمینه اقلام ممنوعه توجیه شوند.
معصوم بیگی اظهار کرد: زائران حتماً 48 ساعت قبل از ساعت پرواز بارهای زائران به فرودگاه باید منتقل شود تا زمان برای بررسی و چک بارها وجود داشته باشد.
وی گفت: خانوادههای زائران برای بدرقه و استقبال به فرودگاه نیایید تا باعث شلوغی و ترافیک نشود.
رئیس پلیس پیشگیری ادامه داد: قرص متادون و شربت متادون، قرص و آمپول ترامادول، شربت اکسپکترانت کدئین دار، قرص استامینوفن کدئین دار و قرصهای دیازپام در عربستان ممنوع است.
معصوم بیگی گفت: تجهیزات پلیس به روز شده است و از کارشناسان نقطه زن برای شناسایی افرادی که سعی دارند مواد مخدر را از کشور خارج کنند استفاده شده است.
وی گفت: آمار کشف مواد مخدر از زائران ایرانی بسیار پایین و محدود است، حجاج ایرانی از جمله حجاجی هستند که به شدت قوانین را رعایت میکنند، اینکه ما اعلام میکنیم دلیل بر فراوانی نیست اما باید اعلام شود تا مردم در جریان قرار بگیرند.
معصوم بیگی افزود: سارقانی که دارای سابقه سرقت در فرودگاه هستند مجدد پرونده آنها در جریان قرار گرفته و مورد رصد هستند، تیمهای خودرویی و پیاده به صورت ویژه در ایام حج در فرودگاهها وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه 5 هزار پلیس برای مأموریت حج به کار گرفته شده است، گفت: مبلغ 5,000 یورو ارز میتواند همراه زائر حج باشد و همچنین مقدار 150 گرم طلا هم میتواند همراه زائران باشد.
معصوم بیگی افزود: اولین پرواز 22 خرداد از فرودگاه امام (ره) آغاز میشود و برگشت هم تا 7 مرداد به طول میانجامد.
رئیس پلیس پیشگیری بیان کرد: اعزام حجاج کشورهای دیگر از ایران منتفی است و فقط زائران ایرانی از فرودگاههای کشور به حج اعزام میشوند.
معصوم بیگی گفت: هیچ کدام از مأموران پلیس به حج اعزام نمیشوند و همه در حالت آماده باش هستند.
گفتنی است، در عملیات حج تمتع 1401 حمل چهارده قلم دارو آمپول پتیدین 50 و 100 میلی گرم، آمپول مرفین 10 میلی گرم، قرص متادون 5 و 20 میلی گرم، شربت متادون، هیدرو مرفین 2 میلی گرم، قرص متیل فنیدات هیدروکلراید، قرص ترامادول 50 و 100 میلی گرم، آمپول ترامادول 50 میلی گرم، شربت اکسپکتورانت کدئین، قرص استامینوفن کدئین، آمپول دیازپام 10 میلی گرم، قرص دیازپام
2،5 و 10 میلی گرم، آمپول بوپرنورفین و قرص بوپرونورفین به کشور عربستان ممنوع است.