مشارکت مردم در توسعه و بازسازی عتبات عالیات خودجوش و داوطلبانه است

مدیر امور استان‌های ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات کشورگفت: افتخار مشارکت در توسعه و بازسازی اعتاب مقدسه همچنان به صورت داوطلبانه و خودجوش خواهد بود.

1401/02/19
|
08:15

به گزارش رادیو زیارت، سلیمان شکری در گردهمایی فصلی روسای ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خوزستان در سرسرای بوستان اهواز با اشاره به اینکه استقبال مردم در مشارکت در توسعه و بازسازی حرم های مطهر امامان معصوم(ع) بیان کرد: برای تداوم جذب مشارکت‌های مردمی در طرح‌های توسعه‌ای عتبات عالیات باید وحدت رویه وجود داشته باشد.

وی به ضرورت اعتمادسازی در جذب مشارکت‌های مردمی و پرهیز از ایجاد هرگونه شبهه در توسعه و بازسازی عتبات عالیات اشاره کرد و ادامه داد: در این زمینه چنانچه نواقصی در برخی استان‌ها وجود دارد باید برطرف شود تا هیچ بهانه و مستمسکی به دست بدخواهان و دشمنان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) داده نشود.

وی در ادامه به ضرورت شناساندن بیشتر تشکیلات مردمی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات اشاره کرد و افزود: اگر شناخت مردم از این ستاد بیشتر شود و اعتمادسازی صورت گیرد زمینه برای مشارکت بیشتر مردم در طرح‌های عمرانی و توسعه‌ای عتبات عالیات بیشتر خواهد شد.

ظرفیت‌های مردمی هر منطقه‌ برای جذب مشارکت‌ها شناسایی شود
شکری در ادامه بر شناسایی خیران و ظرفیت‌های مردمی هر منطقه برای مشارکت در توسعه و بازسازی عتبات عالیات تاکید کرد.
وی گفت:شناسایی ظرفیت‌های مردمی هر منطقه و شناخت کافی از خیران خاص، کمک خواهد کرد تا مشارکت‌های مردمی را توسعه داده و زمینه برای مردمی کردن هرچه بیشتر مشارکت‌ها فراهم شود.
مدیر امور استان‌های ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات کشور در ادامه با اشاره به اینکه دستگاه بازسازی عتبات عالیات متعلق به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است افزود:هماهنگی با امامان جمعه و جماعات برای مشارکت عمیق تر مردم در طرح‌های توسعه عتبات عالیات ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
شکری، در ادامه طرح "بنای نور" در استان‌ها را برای مشارکت بیشتر مطلوب توصیف کرد و گفت: مشارکت تقسیطی در طرح بنای نور در بسیاری از استان‌های کشور موفق بوده است و در خوزستان نیز با تلاش و پیگیری مسوولان ستادهای شهرستانی عتبات عالیات بیشتر از سایر نقاط کشور بوده است.
وی گفت: خوزستان پارسال از نظر جذب مشارکت‌های مردمی در طرح های توسعه عتبات عالیات جزو استان‌های برتر کشور بوده است.

هدف گذاری برای مشارکت 75هزار ریالی هر شهروند ایرانی
شکری ادامه داد: امسال مشارکت 75 هزار ریالی هر شهروند برای طرح‌های توسعه‌ای عتبات عالیات هدف گذاری شده است.
مدیر امور استان‌های ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات کشور افزود: با توجه به شور و اشتیاق مردم برای مشارکت در طرح‌های توسعه عتبات عالیات، رسیدن به این میزان سرانه مشارکتی امکان پذیر است.
وی با اشاره به طرح‌های توسعه عتبات عالیات در شهرهای مقدس عراق گفت: صحن در دست ساخت عقیله بنی هاشم حضرت زینب(س) در کربلای معلا و صحن حضرت فاطمه زهرا(س) در نجف اشرف از مهمترین طرح های عمرانی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات است.
در این نشست ظرفیت‌ها، پیشنهادها و برنامه‌های جذب مشارکت‌های مردمی برای توسعه و بازسازی عتبات عالیات در امسال مطرح شد.

موکب‌های اربعین برای خدمت بیشتر به زائران از نیروی جوانان استفاده کنند

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خوزستان گفت: موکب‌های اربعین برای خدمت بیشتر به زایران از نیروی جوانان استفاده کنند ضمن آنکه مسوولیت نیمی از ستادها و موکب‌های اربعین در خوزستان نیز باید به جوانان سپرده شود.

حجت‌الاسلام سیدمحمود موسوی در گردهمایی فصلی مسوولان ستادهای شهرستانی توسعه و بازسازی عتبات عالیات در سرسرای گیت بوستان اهواز با بیان اینکه اربعین یک موضوع بین‌المللی است و به امکانات و نیروی زیادی نیاز دارد افزود: همان طور که در هشت سال دفاع مقدس، جوانان گره گشای مشکلات جنگ تحمیلی بودند در پیاده‌روی اربعین در 2 مرز چذابه ، شلمچه و موکب‌ها باید جوانان پای کار آیند و مسوولیت‌ها به آنان سپرد.
وی با اشاره به اینکه ستادهای بازسازی عتبات عالیات باید از هم اکنون برای موسم اربعین برنامه ریزی و تجهیزات لازم را آماده سازی کنند گفت:البته تهیه برخی امکانات توسط موکب‌ها امکان پذیر نیست، و زیرساخت‌ها را باید دولت فراهم کند.
رییس کمیته جذب مشارکت های مردمی ، اسکان و تغذیه ستاد اربعین خوزستان ادامه داد: طبق قانون، وزارت کشور مسوول اربعین است بنابراین باید بخش مهمی از امکانات و بودجه لازم را باید دولت فراهم کند چون از توان موکب‌های اربعین خارج است.

پیش‌بینی پنج میلیون زایر اربعین
رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خوزستان پیش بینی کرد اربعین امسال پنج میلیون زایر از مرزهای شلمچه و چذابه راهی شهرهای مقدس عراق خواهند شد.
حجت‌الاسلام موسوی افزود: برای پذیرایی از زایران اربعین در خوزستان، 20 میلیون بطری آب معدنی، اسکان و تغذیه زایران به ارزش یک هزار و 500 میلیارد ریال نیاز است که باید دولت برای تامین این اعتبار کمک کند.
وی با اشاره به اینکه در سه سال اخیر پیاده روی اربعین به دلیل همه گیری کرونا و مسایل امنیتی عراق برگزار نشد ابراز امیدواری کرد امسال با رفع نگران‌ ها ، خوزستان میزبان دست کم پنج میلیون زایر اربعین باشد.
وی شکل‌گیری هیات‌های فرهنگی با هدف تولید محتوا در فضای مجازی و تشکیل اتاق فکر برای برگزاری کنگره پیاده روی اربعین را از برنامه‌های امسال بیان کرد.
بر اساس تقویم رسمی کشور 26شهریور اربعین حسینی است.

دسترسی سریع